top of page
Search

DORNOVA METÓDA

Sme radi, že v komfortnom a prívetivom priestore našej kliniky môžeme Vášmu zvieraciemu miláčikovi poskytnúť terapiu Dornova metóda.  

Čo je to Dornova metóda?


Dornova je jemná bezbolestná manuálna terapia, ktorá upravuje chybné postavenie kostí v kĺbe a navracia ich do fyziologického postavenia, čím zmierňuje opotrebovanie chrupaviek, ovplyvňuje stabilitu tela, zlepšuje svalový tonus, znižuje svalové napätie a tým prispieva k zmierneniu bolesti. Dornovou metódou môžeme celostne ošetrovať všetky kĺby, chrbticu a mäkké tkanivá. Touto metódou môžeme priaznivo ovplyvňovať i psychiku zvieraťa, a preto je vhodná i pre zvieratá z útulkov alebo množiarní.


Pre koho je Dornova metóda vhodná?


Dornova metóda je vhodná pre všetky vekové kategórie a všetky plemená psov. Predovšetkým ju ocenia aktívne psy v záťaži, športujúce a pracovné psy, ale môže sa používať ako kondičné a preventívne ošetrenie pre zdravé psy. Táto neinvazívna metóda vhodná na odstránenie bolesti kĺbov napr. pri dysplázii bedrového kĺbu. Pred prvým ošetrením doporučujeme každému psíkovi absolvovať vstupné klinické vyšetrenie, kde veterinár posúdi celkový zdravotný stav.


Ako prebieha dornova matóda?


Terapia sa vykonáva predovšetkým v ľahu na mäkkých podložkách v kľudnom a nestresujúcom prostredí. Psík pri Dornovej metóde musí spolupracovať sa byť v úplnom pokoji a uvoľnený.


Kedy sa nemôže Dornova metóda aplikovať? (kontraindikácie)


  • U gravidných súk

  • Pred a po plánovanom krytí

  • Pri akútnych infekčných ochoreniach

  • Pri zlomeninách kostí

  • Pri onkologických ochorenia

  • Pri zmenách na chrbtici a stavcoch ako napr. spondylóza, alebo Wobblerov syndróm

  • Po resekcii hlavice femuru, úplnej endoprotéze bedrového kĺbu, pri aseptickej hlavici femuru, artróze vyššieho stupňa, osteochondróze


Pokyny pred terapiou:


Pred prvou návštevou je ideálne sa objednať na základné klinické vyšetrenie, aby veterinárny lekár  posúdil celkový zdravotný stav a kondíciu Vášho zvieratka. Pred poskytnutím terapie Dornova metóda by sa mala dodržovať niekoľkohodinová hladovka (ideálne 4 - 8 hodín). Pre spríjemnenie terapie je možné priniesť psíkovi vlastné pamlsky, alebo jeho deku.


Pre viac informácií nás neváhajte kontaktovať telefonicky +421 910 430 466, alebo e-mailom avion@superzooveterina.sk

57 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page